Toeleiding naar onze zorg

Respect heeft contracten met een aantal gemeenten voor ZIN (Zorg in natura). Hierbij gaat het om de volgende gemeenten:

- Breda. Voor de vormen van jeugdhulp.

- Alphen-Chaam. Voor de zorg vallend onder de Wmo.

- Voor de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Dongen en Oisterwijk hebben wij contracten op de percelen dag-invulling en kortdurend verblijf.

Heeft u gemeente geen contract met Respect, dan kunt u kiezen voor PGB (persoonsgebonden budget). Met het PGB kunt u zorg bij ons inkopen.

ZIN of PGB kunt u aanvragen bij de gemeente. Om voor een indicatie in aanmerking te komen is een diagnose nodig. Voor een diagnose moet de zorgvrager zich wenden tot een (kinder-) psychiater of een GZ-psycholoog. Als een diagnose afgegeven wordt, kan contact opgenomen worden  met de gemeente. Voor het stellen van een diagnose kunt u ook bij de gemeente terecht, als u deze vergoed wil hebben.

Ook kunt u bij ons terecht met een Wlz-indicatie. Met deze indicatie heeft u recht op gratis ondersteuning bij het regelen van passende zorg. Adviespunt Zorgbelang biedt deze ondersteuning. Klik hier voor meer informatie.

Als u interesse heeft in ons zorgaanbod, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Indien gewenst verwijst Respect de zorgvrager door naar een psychiater of GGZ-psycholoog voor diagnostiek ten behoeve van het aanvragen van een indicatie. Ook kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie bij de gemeente.